Massagetechnieken

MASSAGE TECHNIEKEN

TechniekUitleg
KnedenBelangrijkste doel van kneden is de afvalstoffen uit de spieren te drukken, het bevordert de terugkeer van bloed en zuurstof naar het weefsel. Doordat de afvalstoffen uit de spieren verdwijnen worden de spieren minder stijf.
Bij de stoelen met kuitmassage ervaren vooral dames bij het eerste gebruik van de massagestoel, de massage als vrij stevig. Dit is nodig om daadwerkelijk de afvalstoffen echt uit de spieren te masseren. Na de massage voelen de kuitspieren weer ontspannen aan.
Petrisage is de technische naam voor kneden komt van het franse woord Petir, wat staat voor keden of hutselen.
KloppenOok wel bonzen, stompen of tapping genoemd. Een techniek waarbij ritmisch geklopt wordt in de rug met als doel het stimuleren van de spieren en verbeteren van de bloedsomloop.
KlappenKlappen is een techniek waarbij de zenuwuiteinden worden geprikkeld en waarbij slappe spieren op spanning worden gebracht. Klappen helpt verder om het lichaamstelsel te stimuleren en de circulatie naar bepaalde gebieden te verhogen.
Klappen is een percussie of tapotement techniek en is afkomstig van het latijnse woord Percutere
ShiatsuShiatsu staat bekend als drukpuntmassage, waarbij met name de meridianen (energiebanen) worden gemanipuleerd. Met de shiatsu techniek worden blokkades opgeheven waardoor er meer energie beschikbaar komt.F
Shiatsu is een zeer oude van oorsprong Chinese techniek en is Japan door ontwikkeld tot de huidige Shiatsu. Grondlegger is de Tokujiro Namikoshi.
Over de naam Shiatsu: Shi betekend druk in het Japans en Atsu vinger
Effecten van een shiatsu behandeling:
-maakt spieren soepel
-laat het bloed beter stromen
-brengt evenwicht in het zenuwstelsel
-bevordert de spijsvertering
-laat organen beter functioneren
-laat levensenergie stromen (vitaliserende werking)
Klik hier voor meer achtergrond informatie over Shiatsu
TrillenOok wel vibratie of vibromassage. Een massagetechniek vooral bedoelt om de spieren in een ontspannen staat te brengen.

Soorten stoelen

De techniek en programmering van de stoelen is in te delen in 2 groepen:

Massage doelstellingGebruiker kiest voor een massagedoelstelling, voorbeelden hiervan zijn ontspanningsmassage, vitaliteitsmassage, massage gericht op het stimuleren van de bloedsomloop, wegnemen van vermoeidheid.
Massage gebiedUitgangspunt voor een massage is de massage van een bepaald gebied. Voorbeelden hiervan zijn nek&schouder- of onderrugmassage

De basis stoelen beschikken vooral over een gebiedsmassage, terwijl de luxere massagestoelen beide vormen van massage aanbieden.

Waarom een massage

De keuze voor een massage is in te delen in 2 groepen:

Rug, Nek en Schouderklachtenzo’n 80% van de Nederlandse bevolking heeft  in enige mate last van Nek, Schouder en Rugklachten. Werkhouding, werkdruk en werkstress zorgen voor steeds meer lichamelijke klachten. Dat is voor veel kopers van een massagestoel een reden om een massagestoel te kopen.Juist de dagelijkse massage zorgt voor vermindering van spierspanning en verbetering van de doorbloeding, waardoor de klachten in belangrijke mate verminderen.De massage technieken van de stoel zorgen voor een rustgevend moment doordat de spieren op vele plaatsen aangezet worden om te ontspannen. De verschillende technieken zorgen voor die ontspanning. De massage zorgt voor het wegnemen van spierspanning en afvoer van afvalstoffen. Een massage moment zorgt voor het wegnemen van stress in lichaam. Veel gebruikers ervaren daadwerkelijk een moment van ontspanning.
OntspanningIn een tijdsduur van ca. 15 minuten is er aandacht voor het individu zelf en tijd voor een moment van ontpanning. Massage wordt langzamerhand meer populair en een groeiende groep mensen vinden een massage dermate aangenaam dat ze dat met regelmaat thuis willen ervaren.

Een stoelmassage is vooral een ontspannings massage.

De effecten van een massage

▪ Activeert stofwisseling
▪ Zorgt voor stress reductie
▪ Bevordert afvoer afvalstoffen
▪ Effect op de psyche en welzijn
▪ Verbetert & stimuleert bloedsomloop
▪ Zorg voor ontspanning van de spieren
▪ Positief effect op nek-, schouder & rugklachten

Airbags.
Alle stoelen zijn voorzien van airbags. Deze airbags  geven door de drukopbouw een drukmassage, die vooral gericht is op de afvoer van afvalstoffen, waardoor de spieren vitaliseren.

Wat wordt er gemasseerd?

Algemeen
De massage is vooral gericht op massage van nek, schouder, rug, billen en kuiten.

Armmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een armmassage. Deze massage werkt met airbags en geeft een drukmassage.

Voetmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een voetmassage. De meest uitgebreide geeft een volledige voetmassage incl. massage van de achillespees.