FAQ Massagestoel

23 april 2020 16465 Door admin

FAQ MASSAGESTOEL

FAQ – de meest voorkomende vragen over massage en massagestoelen

– Is een massagestoel voor iedereen geschikt?
– Is het gebruik van een stoel wetenschappelijk onderzocht?
– Wat kost het aan energie?
– Wat voor onderhoud is er nodig?
– Is de massage sterkte/intensiteit instelbaar?
– Hoe lang gaat een stoel mee?
– Wordt de stoel bezorgd?
– En als de stoel naar de 1ste etage of naar zolder moet?
– Wat is de garantieperiode?
– Is de massagestoel de vervanger van de masseur?
– Kunnen we stoelen zelf uitproberen?
– Wat kost een massagestoel?
– Moet ik mijn stoel voor reparatie brengen?
– Waarom zou ik voor TotalSeat kiezen?
– Wat is zero-Gravity?
– Airbags in een massagestoel?

Is een massagestoel voor iedereen geschikt?

Een massagestoel is in principe voor iedereen geschikt.
Geadviseerd wordt de stoel niet te gebruiken door kinderen jonger dan 14 jaar, vrouwen die zwanger zijn en mensen die een pacemaker hebben. Zie ook onze contra-indicaties

Is het gebruik van een stoel wetenschappelijk onderzocht?

Het gebruik en de effecten ervan zijn onderzocht en positief vastgesteld door de Universiteit van Wenzhou. lees de samenvatting.

Hoe vaak kan een massagestoel gebruikt worden?

Een massage kan zo vaak gebruikt worden als dat prettig voelt. Er zijn geen indicaties aan een maximum gebruik per dag of per week. Je voelt zelf aan wanneer je genoeg hebt gehad.

Wat kost het aan energie?

Een veel gestelde vraag. Een massagestoel vraagt een vermogen van gemiddeld 180 watt. De duur van een massage is gemiddeld 15 minuten. Op basis hiervan kost een massage tussen de €0,01 en 0,02 cent per massagebeurt.

Wat voor onderhoud is er nodig?

De huidige stoelen zijn sterk en degelijk geproduceerd. Er is geen specifiek onderhoud noodzakelijk.

Is de massage sterkte/intensiteit instelbaar?

De massage-intensiteit is op verschillende manieren in te stellen.
1. De intensiteit wordt vooral bepaald door de lighoek tijdens gebruik. Hoe meer een lighouding aangenomen wordt, des te intensiever de massage is. Door de lighoek instelling is de massage dus voor iedereen naar eigen gevoel en voorkeur instelbaar.

2. Eigenlijk alle stoelen zijn voorzien van een extra rugkussen. Dit kussen zorgt voor extra demping van de massage. Naarmate je meer gewent bent aan de massagestoel, zal je gaan merken dat de massage intensiever mag. Door het uitritsen/verwijderen van het extra rugkussen wordt de massage beduidend intensiever.

3. Wanneer een massagestoel is uitgevoerd met een 3D massagemechaniek, dan is de intensiteit van de massage via het bedieningspaneel regelbaar. Je kan de massage intensiteit verlagen of verhogen.

Hoe lang gaat een stoel mee?

De huidige stoelen zijn stevig en duurzaam geproduceerd. Voor de productie van de stoelen zijn degelijke materialen gebruikt. Door deze constructie gaan de stoelen, mede afhankelijk van de gebruiksfrequentie 5 tot 10 jaar mee of in uren uitgedrukt 3.000 tot 4.000 uur, wat gelijk staat aan 12.000 tot 16.000 keer gebruik.

Wordt de stoel bezorgd?

De stoelen wegen tussen de 80 en 130 kilo afhankelijk van het model. Diverse stoelen vragen montage van 1 of enkele onderdelen nadat de stoel is geplaatst.
Natuurlijk kan de stoel zelf worden meegenomen, maar het spreekt voor zich dat de stoelen kunnen worden bezorgt en gemonteerd worden geleverd.
Kosten bedragen  € 100,00.

En als de stoel naar de 1ste etage of naar zolder moet?

Een veel gestelde vraag. Veel klanten willen de stoel niet in de woonkamer maar op de slaapkamer of op zolder.
In eigenlijk alle gevallen kan de stoel redelijk eenvoudig naar boven gebracht worden. We hebben hier veel ervaring mee. Zo’n 40% van de stoelen gaat naar boven.

Wat is de garantieperiode?

De garantie periode is 2 jaar op alle massagestoelen. De garantie periode te eventueel tegen betaling te verlengen.
Voor stoelen die zakelijk gebruikt worden is de garantie 1 jaar.

Is de massagestoel de vervanger van de masseur?

De huidige massagestoelen zijn van dermate goede kwaliteit dat ze een volwaardige massage geven. De massagehanden en de ondersteuning van de airbags geven in combinatie met de software een combinatie van diverse massagetechnieken die uiteindelijk een complete massage geven.
Vervangt het daarmee de masseur? Als het gaat om een ontspanningsmassage van de rug dan is deze zeker vergelijkbaar met een masseur. Is er echter sprake van specifieke klachten, dan heeft de masseur echter de voorkeur.

In het algemeen kan gesteld worden dat een massagestoel minimaal zo goed is als een gemiddelde (stoel)masseur.
De grote kracht van een massagestoel t.o.v. een masseur is de massagefrequentie. Het dagelijks gebruik zorgt veelal voor een significantie vermindering van de klachten.

Kunnen we stoelen zelf uitproberen?

Het kopen van een massagestoel is een persoonlijke keuze. Een keuze waarbij budget, massagevormen en gevoel over de massage een belangrijke rol spelen. Welk model spreekt je aan, wat ervaar je als prettig. Dat onderkent TotalSeat volledig en daarom kun je onze stoelen zelf uitproberen. Wij vinden het belangrijk dat je een stoel koopt waar je jaren plezier van hebt en vinden het dus niet vreemd dat je meerdere stoelen gedurende ca 10-15 minuten uitprobeert. We geven je de tijd om onze stoelen in alle rust uit te proberen. En juist deze rust is belangrijk om de massage goed te kunnen ervaren. Onze ervaring is dat een bezoek om onze stoelen te ervaren 1,5 tot 2 uur duurt. We werken op afspraak zodat we de ruimte exclusief voor je reserveren zodat je in alle rust onze stoelen kunt ervaren.

Mail of Bel voor een afspraak 033 30 200 10

Wat kost een massagestoel?

De prijzen van de TotalSeat massagestoelen variëren van € 1.400 tot € 3.900

Moet ik mijn stoel voor reparatie brengen?

De massagestoelen wegen tussen de 80 en 130 kilo en zijn van behoorlijke omvang. We verwachten dus niet dat je een stoel komt brengen. Reparaties worden op locatie uitgevoerd. Is dit vanwege technische redenen niet mogelijk de stoel ter plaatse te repareren, dan nemen we je stoel mee naar onze werkplaats in Amersfoort. Indien mogelijk zorgen we voor een vervangend exemplaar.

Waarom zou ik voor TotalSeat kiezen?

Het kopen van een massagestoel doe je niet elke dag, het is fijn als je een stoel koopt waar je jaren plezier van hebt. De stoelen van TotalSeat zijn van gerenommeerde en gespecialiseerde producent (iRest), wat borg staat voor kwaliteit en zekerheid. Maar veel belangrijker: De stoel moet een massage geven die je prettig vindt. Wij vinden het dus belangrijk dat je in alle rust onze stoelen kunt ervaren en tot een keuze komt waar je achteraf geen spijt van krijgt. Het kiezen van een massagestoel is een persoonlijke zaak, waarbij alleen jij kunt bepalen of je een stoel als prettig ervaart.

TotalSeat heeft zeer goede contacten met de fabrikant, voor een zekerheid dat technische problemen sneller opgelost kunnen worden en dat onderdelen beschikbaar zijn.
Lees tot slotte onze reviews van onze vele klanten, zij kunnen als beste vertellen hoe ze ons hebben ervaren.

Wat is zero-Gravity?

Zero gravity is een lighouding die wordt aangenomen door astronauten bij de lancering van hun ruimtevaartuig. Door de grote krachten op het lichaam die tijdens een lancering ontstaan is het van essentieel belang dat de astronauten maximaal ontspannen zijn en instaat de krachten goed op te vangen om schade aan spieren en wervels te voorkomen.

De zero-gravity houding is steeds vaker terug te vinden in de luxere modellen massagestoelen om hiermee een optimale ontspannen staat van het lichaam te hebben, waardoor het effect van de massage vergroot wordt. De Zero-gravity houding zorgt voor de meest ontspannen houding, waarbij de spieren en wervels het minst belast worden. Zero Gravity klinkt zeer spannend, in de praktijk merkt u bij het gebruik in een massagestoel er niet heel veel van.

Airbags in een massagestoel?

Inderdaad eigenlijk elke massagestoel is voorzien van airbags. Dit zit kleine luchtkussens die opgeblazen worden om druk op de spieren te geven. Doel hiervan is om de spieren als het ware uit te melken, het melkzuur eruit te drukken. Door deze behandeling ontspannen de spieren beter en geeft het een gevoel van vitaliteit.